Fun Quiz: Guess the Country from Two Facts

Nothing puts your mind to work better than an educative quiz that includes interesting facts about various countries around the world. Quizzes are the best manner to learn geographical lessons without getting bored or stressed. Check out the following quiz that makes you guess the country by offering you only two facts!

Guess the Country Using Just Two Facts

 

1. This country still retains its monarchy and was the first-ever nation to industrialize.

Photo source: bbc.co.uk
Photo source: bbc.co.uk

A). US

B). France

C). Germany

D). UK

2. This country brutally colonized the Congo, and was invaded twice by the Germans in the 20th century.

Belgium
Photo source: layoverguide.com

A). France

B). Poland

C). Belgium

D). Netherlands

3. This country once controlled the west coast of the U.S., losing it in the 19th century.

Mexico
Photo source: mitofago.com.mx

A). Canada

B). Mexico

C). Cuba

D). Haiti

4. This country’s coast is called the Cape of Good Hope and was colonized by the British Empire.

South Africa
Photo source: festivetravelpartner.com

A). India

B). Nepal

C). South Africa

D). US

5. This country birthed our modern political language and had a monarch known as The Sun King.

Photo source: telegraph.co.uk
Photo source: telegraph.co.uk

A). France

B). China

C). Egypt

D). UK

6. This nation is home to the Great Pyramid and the Nile River.

Egypt
Photo source: matadornetwork.com

A). Turkey

B). Libya

C). Saudi Arabia

D). Egypt

7. This nation is has world’s 3rd largest economy and was home to renown warriors known as Samurai.

Photo source: youngsamurai.com
Photo source: youngsamurai.com

A). Japan

B). Vietnam

C). Korea

D). China

8. This nation gained independence in 1947 and was home to world leader Mahatma Ghandi.

India
Photo source: jod.uk.com

A). Marocco

B). Nepal

C). India

D). Cambodia

9. This nation was once home to the fabled Hanging Gardens and was invaded by the USA in 2003.

Photo source: matadornetwork.com
Photo source: matadornetwork.com

A). Pakistan

B). Iraq

C). Israel

D). Afghanistan

10. This African country speaks the Swahili language and passes through Earth’s equator.

Kenya
Photo source: nathab.com

A). Brazil

B). Peru

C). Kenya

D). Nigeria

11. This country’s capital is sacred to 3 major world religions and continues to be a hotbed for conflict.

Israel
Photo source: alumni.umich.edu

A). Iran

B). Estonia

C). Israel

D). Lithuania

12. This nation lies on the Atlantic coast of the Iberian Peninsula and gave its language to Brazil.

Photo source: ramsayworldtravel.co.uk
Photo source: ramsayworldtravel.co.uk

A). Portugal

B). Italy

C). Spain

D). Marocco

13. This country was once the home of the Byzantine Empire and the home of Ataturk.

Photo source: boomsbeat.com
Photo source: boomsbeat.com

A). Greece

B). New Zealand

C). Malaysia

D). Turkey

14. This nation was invaded by Germany in September 1939, sparking World War 2 in Europe.

Poland
Photo source: telegraph.co.uk

A). France

B). Poland

C). Russia

D). Austria

15. This nation was founded in 1789 after declaring independence from Britain in 1776.

the United States
Photo source: aoc.gov

A). Russia

B). Tunisia

C). France

D). US

Answers:

1). D 2). C 3). B 4). 5). A 6). D 7). A 8). C 9). B 10). C 11). C 12). A 13). D 14). B 15). D

Thanks Matador for this entertaining quiz! Was it hard?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *