Categorii
Pagini
Articole recente
Etichete
Etichete
Arhive
Follow Us
Articole recente

Food and Travel Blog

Best Travel Stories, local food stories, food recipes, travel and food news and more!

cuisine

Can You Match the Country with the Cuisine?

We are back to talking about food. It is such a delight to know that you can take advantage of all the diversity in this world. And what is even better is that all this diversity can bring you a lot of joy, especially when it comes to food. Gastronomy is still a magical domain where various combinations are possible and the tastes simply mix together in order to generate unbelievable experiences.

I must admit that up to now I believed that I knew a lot of things about foreign cuisines. After taking the following quiz it turned out I was wrong. If you are just as cocky as me, I suggest you take the following quiz and check for yourself whether you are a bad ass in cuisine or not.

Match the Country with the Cuisine: Pop Quiz

1. Escargot – there is a science that is related to growing snails for food. It’s called heliculture.

escargot
Photo source: thedish.restaurant.com

A. Italy

B. Spain

C. France

2. Massaman Curry – it’s an explosion of tastes that are normally related to spiciness.

curry
Photo source: matadornetwork.com

A. India

B. Thailanda

C. Brazil

3. Patatas Bravas – one clue: these are potatoes. Delicious potatoes.

patatas-bravas
Photo source: en.wikipedia.org

A. Spain

B. Peru

C. Brazil

4. Pie Floater – spoiler alert: this is not the usual Apple pie kind of food!

pie-floater
Photo source: playbuzz.com

A. Ireland

B. Australia

C. United States

5. Soused Herring – if you are a fan of Jamie Oliver you will surely know the answer.

Photo source: playbuzz.com
Photo source: playbuzz.com

A. Sweden

B. Netherlands

C. England

6. Sarmale – they are pieces of heaven wrapped in tiny pieces of pickled cabbage.

sarmale
Photo source: adihadean.ro

A. Bulgaria

B. Croatia

C. Romania

7. Pabellon Criollo

Photo source: playbuzz.com
Photo source: playbuzz.com

A. Colombia

B. Venezuela

C. Peru

8. Shepard’s Pie – another type of pie that shouldn’t get you thinking about desserts.

pie-meat
Photo source: taste.com.au

A. Ireland

B. Scotland

C. UK

9. Pupusa – something like tortilla, but not tortilla.

papusa
Photo source: elpasajero.metro.net

A. Mexic

B. Peru

C. El Salvador

10. Gyro – this country’s food is heaven for meat lovers.

gyro-meat
Photo source: nicksgyrosmentor.com

A. Greece

B. Turkey

C. India

Correct answers: 1. C, 2. B, 3. A, 4. B, 5. B, 6. C, 7. B, 8. C, 9. C, 10. A

So…..how many did you get?